Istoria alimentara a poporului roman / istorie

Probabil că încă mai există suficienţi români care consideră mămăliga de porumb sau sarmalele ca fiind mîncare tradiţională românească. Şi nu s-ar înşela prea mare dacă ar lua în considerare tradiţia ultimilor zeci de ani sau, eventual, a ultimelor două secole.Dar da, mămăliga este o mîncare tradiţională, doar că porumbul a ajuns pe teritoriul actualei Românii acum aproximativ două secole. Înainte mămăliga era sărată şi conţinea miei.

Etichetele:alimente, mincare, Romania, porumb, zahar, miere, mamaliga, cartof, tutun, 

Source: Istoria alimentara a poporului roman / istorie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: